top of page

Hvem vil ende som frøen i gryden?


Der sad en frø i en gryde med koldt vand…Frøen kunne sagtens hoppe ud hvis den ville, men den havde fint hvor den var.Så blev der tændt under gryden, og vandet blev langsomt varmere og varmere.Men frøen blev stadig i gryden skønt vandet blev varmere. Den tilpassede sig jo langsomt til temperaturen. Desværre for frøen…For med tiden blev vandet kogende, og det endte med, at frøen blev kogt – og døde selvfølgelig af det. Selv om den bare kunne være hoppet ud inden det gik så galt.


Hvorfor er det så svært at forstå, hvad kroppen vil os, hvorfor reagerer vi ikke?

Ligesom frøen, der tilpasser sig den langsomme opvarmning, har vores krop et enormt overskud i forhold til, hvad den kan holde til.

Du kan belaste den i årevis, har vænnet dig til spændingshovedpine, smerter i lænden eller til andre tilstande. Kontakten med, at du belaster dig med fx dårlig søvn og stimulanser, er væk. Der kan være så mange indtryk i din hverdag, at du ikke når at fordøje dem. Du registrerer måske smerter i ankelled, knæ, hals eller døjer med sure opstød. 

Ophobet smerte, opleves ofte ikke som smerte men som træthed, udmattelse og mangel på overskud. Smerte, som du ubevidst forsøger at navigere udenom.


Sammen med den fysiske opspænding i kroppen følger ofte også negative følelsesmæssige stemninger. For at ændre følelsesmæssige stemninger er det vigtigt at arbejde med kroppens spændinger.Hvor godt mærker du din krop?

Hvor godt sanser din hjerne din krop?


Sansningen foregår hele tiden via dit nervesystem, men når kroppen har lukket ned og du har tilpasset dig smerter, går kroppen alligevel lettere i alarmberedskab.

Der er brug for at få kontakt med kroppen, sanse den og få den i tale, så du kan give slip på spændingerne. Give slip på det, der kan opleves som et panser, der begrænser og fastholder dig i en tilstand af magtesløshed.

Lyt derfor til kroppens signaler om at have det bedre. Giv dig selv lov til at åbne og være empatisk overfor dig selv. Tag ansvar for ønsket om ændringer ved at arbejde med krop, følelser og tanker.

De fleste føler sig i starten usikre på den nye sansning af kroppen, fordi det er uvant. Reaktionerne kan være både rare og ubehagelige.·       Energi

·       Følelse af lethed eller frihed

·       Færre smerter

·       Smerter blevet tydeligere

·       Glæde, taknemmelighed, ømhed

·       Vrede, gråd, forvirring

·       Ro på nervesystemet, forbedret åndedræt

·       Hjernen slapper mere af


Hopper du op – står jeg klar til at byde dig velkommen med dybdegående kropsterapeutisk behandling.

Mange hilsner

Anita

 

 

 

 

 

 

44 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page