top of page

Tænk ikke på en lyserød elefant

Opdateret: 26. mar. 2021

Lige nu er jeg ret sikker på, at du for blot et par tanker siden, tænkte på en lyserød elefant. Jo mere aktivt vi prøver at få vores tanker væk, des mere opnår vi det modsatte. Jeg er også ret sikker på, at du om ganske få minutter, ingen tanker har om lyserøde elefanter, med mindre dit øje fanger en!

I løbet af et døgn har vi omkring 60.000 tanker. Langt de fleste passerer blot. Men som med tanken om den lyserøde elefant, kan vi blive fanget. Intellektet er på spil. Det sker, når vi vil styre tankerne. Prøv for eksempel at tænke på, at det er umuligt at falde bevidst i søvn. Faktisk sker der det, at jo mere vi tænker og forsøger at styre os i søvn, jo mindre sker det. Når vi giver slip og overgiver os, sker det af sig selv.

Fanget i tanker

Når du oplever det vanskeligt at give slip på en tanke og tænker, hvordan giver jeg slip på en tanke, er det en idé at spørge sig selv, om du behøver at lytte til den tanke, give den mere energi. At give slip - betyder - ikke at holde fast. Den svære del i det, kan være, at du har været vant til og troet på, at der skal rigtig meget hårdt arbejde og bevidste handlinger til for at ændre en tanke. Det skal der ikke - tværtimod!

For at lande - har man brug for at give slip

Tanker, farver og skaber dine oplevelser i verden. Vi føler vores tanker. Derfor er det så meget desto mere befriende, med fremtidsforsker Anne Skare Nielsens billede af at sammenligne vores følelser med en hest (som er stærkest) og os mennesker(som besidder fornuft)som en rytter, som forstår, hvordan hesten skal rides. Det er dig - og kun dig - der har ansvaret for dine tanker og dermed dine følelser.

Mavepuster

Gik den sætning lige i maven? Bare rolig - så er du en del af fællesskabet - menneskeheden, som har indre op- og nedture, som indimellem har givet en tanke for meget næring, der fører til angreb, nedsmeltning eller hvileløs vandring.

Jo mere du giver slip, lader nye tanker komme til, jo større mulighed er der for at se tingene i et nyt lys.134 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page